Utbildning för finansiärer

Reklamombudsmannens finansiärer erbjuds en kostnadsfri workshop. Den ges två gånger om året i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utbildningarna har dagsaktuella teman men innefattar alltid en genomgång av ICC:s regler, rikligt illustrerat med exempel från RO:s och RON:s verksamhet. Inbjudningar skickas ut till alla finansiärer cirka en månad innan utbildningarna hålls. 

  

Extrainsatt workshop om influencer marketing  – FULLBOKAT

Då Reklamombudsmannens workshop om influencer marketing den 9 mars snabbt bokades upp erbjuder vi nu ett extra tillfälle. Välkommen till Reklamombudsmannen för frukost och workshop den 29 mars.


Influencers – nya vägen till konsumenten

Under år 2016 exploderade debatten kring influencers som gör reklam i sina sociala mediekanaler. Då många har en ung publik väcktes frågan om det är tydligt vad som är reklam, och hur sådan reklam ska markeras. Reklamombudsmannen tog under året emot flera anmälningar mot "smygreklam" i sociala medier, och andelen beslut som gäller detta ökande med 6 % jämfört med året innan. Ämnet är högaktuellt.

Du får en genomgång i vilka regler som gäller för reklam i sociala medier samt vägledning genom beslut fattade av Reklamombudsmannens opinionsnämnd. Ta gärna med någon som du jobbar med på din reklambyrå eller influencers som du samarbetar med.


Frågor du får svar på
- När blir ett inlägg i sociala medier reklam?
- Måste reklamsamarbeten i sociala medier reklammarkeras?
- Finns det en standard för hur en sådan reklammarkering ska se ut?
- Får annonsörer skicka produkter till influencers?
- Vilket ansvar har annonsörer respektive influencers för inlägg i sociala medier?
- Vilket socialt ansvar har annonsören?
- Får reklam i sociala medier riktas till barn?
- Kan annonsörer samarbeta med influencers som är minderåriga?
- Vilka övriga regler gäller för reklam i sociala medier?


Tid och plats

Stockholm den 9 mars, kl 08-10, Jungfrugatan 10
Anmäl dig till ro@reklamombudsmannen.org 

Utbildare är reklamombudsman Elisabeth Trotzig och jurist Gunilla Welander. Utbildningen är kostnadsfri för Reklamombudsmannens finansiärer. Begränsat antal platser. En kollega kan ta din plats.

 

Företagsanpassad utbildning

Finansiärer har även möjlighet att få en skräddarsydd, företagsanpassad utbildning där RO kommer till företaget för en genomgång av relevanta ärenden.

Kontakta ro@reklamombudsmannen.org eller ring 08 662 05 50 vid intresse för mer information.